Rårakor
Receptet finns också i appen MatGlad.
|
Till detta recept behöver du odla:

|

|
Rårakor
Råriven potatis, lök och ägg blandas och steks i stekpanna till frasiga rårakor. Morotssallad med äpple och lingonsylt passar till.
|
2 portioner |
|
Ingredienser:
2 ägg
1 gul lök*
6 potatisar*
2 krm salt
2 tsk flytande matfett
Sallad:
1 morot*
1 äpple*
1 citronklyfta
Till servering:
4 msk lingonsylt
|
- Börja med salladen.
Skala och riv 2 morötter. Lägg det rivna i en salladsskål.
- Skölj och dela 1 äpple i fyra klyftor och skär bort kärnorna. Riv äpplet grovt och blanda med den rivna moroten.
- Pressa 1 citronklyfta över salladen. Blanda.
- Rårakor:
Knäck 2 ägg i en bunke och vispa lite lätt.
- Skala 1 gul lök. Hacka löken och lägg lökhacket i bunken med ägg.
- Skala 6 potatisar. Riv potatisen grovt på rivjärnet. Lägg den rivna potatisen i bunken med ägg och lök. Lägg i 2 krm salt. Blanda smeten med slev.
- Stek rårakorna i omgångar. Häll i 1 tsk flytande matfett i stekpannan för varje omgång som steks. Sätt spisplattan på medelvärme och låt matfettet bli ljusbrunt. Använd 1 tsk flytande matfett vid nästa omgång.
- Lägg smeten i klickar i stekpannan och bred ut dem som små pannkakor med hjälp av sleven.
- Stek rårakorna på varje sida så att de får en gulbrun färg.
- Servera Rårakorna med sallad och 4 msk lingonsylt.
|