Ladda ner foldern om GoGlad

Tacotallrik

    

Receptet finns också i appen MatGlad.    

Till detta recept behöver du odla:

         

 

 

Tacotallrik

Här serveras Tacos i en ugnsform. Lägg olika grönsaker och tillbehör i små skålar och servera till.

2 portioner

 

Ingredienser:

3 dl blandsallad, ca 70 g*

10 cm gurka*

½ röd paprika*

½ röd lök*

1 tsk flytande matfett

250 gram nötfärs (eller vegofärs)

½ påse tacokrydda, färdig (ca 15 gram)

2 msk vatten

100 gram tortillachips

1 dl ost, riven

1 dl majskorn*

½ burk tacosås (ca 100 g)

1 dl gräddfil

 

 

 

1. Sätt ugnen på 225ºC. 

2. Skölj ca 3 dl blandsallad, torka av med hushållspapper och lägg i en liten skål.

3. Skölj 10 cm gurka och skär  i små bitar.  Lägg i en liten skål.

4. Skölj och ta bort kärnorna från ½ röd paprika och skär i små bitar. Lägg i en liten skål.

4. Skala ½ röd lök och hacka den fint. Lägg i en liten skål.

5. Häll 1 tsk flytande matfett i en stekpanna. Sätt spisplattan på medelvärme och låt matfettet bli ljusbrunt.

6. Lägg 250 gram nötfärs (eller vegofärs) i stekpannan. Bryn färsen i 4 minuter. Rör om under tiden.

7. Lägg i ½ påse tacokrydda och 2 msk vatten i färsen, blanda. Låt färsen sjuda tills vätskan har försvunnit.

8. Sprid ut 100 gram tortillachips på ett ugnsfat. Lägg färsen på tortillachipsen. Strö 1 dl riven ost över färsen.

9. Ställ in fatet högt upp i ugnen i 5 minuter. Osten ska smälta och få en vacker ljusbrun färg.  Om den inte har fått färg, låt formen stå kvar i 5 minuter. 

10. Tina 1 dl majskorn om den är frusen. Häll upp majsen i en liten skål.

10. Servera färsen med grönsakerna i sina skålar, ½ burk tacosås och 1 dl gräddfil.