Ingredienser:
2 dubbla rågbröd med surdeg
2 msk kaviar
2 salladsblad*
Äggfyllning:
1 dl ärtor, frysta*
½ dl majs*
2 ägg
½ msk hackad dill, fryst
½ msk hackad gräslök, fryst*
2 msk matyoghurt
½ krm svartpeppar, mald
|
- Lägg 1 dl frusna ärtor och ½ dl majs en bunke och låt dem tina.
- Skölj 2 salladsblad och låt dem torka på hushållspapper.
- Koka äggen.
Lägg 2 ägg i en kastrull. Häll på kallt vatten tills äggen blir täckta.
- Ställ kastrullen på spisen och sätt på högsta värme. När det börjar koka, sänk till lägsta värme så att äggen bara sjuder.
- Sjud äggen i 8 minuter. Ställ kastrullen i diskhon och spola äggen med kallt vatten.
- När äggen är kalla, skala äggen.
- Lägg äggen på en tallrik och mosa dem lätt med gaffel. Lägg dem i bunken med ärterna och majsen.
- Lägg i bunken med ärter och ägg: ½ msk dill, ½ msk gräslök, 2 msk matyoghurt och ½ krm svartpeppar. Blanda ihop allt med en sked.
- Öppna och vik upp 2 dubbla rågbröd med surdeg på längden, de ska fortfarande hålla ihop.
- Bred 2 msk kaviar på brödskivorna.
- Lägg ett salladsblad på varje bröd och bred på äggfyllningen. Lägg ihop bröden och tryck till försiktigt.
|