Ladda ner foldern om GoGlad

Falafelrulle

            

Till detta recept behöver du odla

 

 

Falafelrulle

Tunna bröd, t ex tortillas eller libabröd, fylls med falafel (kikärtsbollar), saftiga grönsaker och dressing.

2 portioner

 

Ingredienser:

2 tortillabröd eller liknande 

10  st färdiga falafel (ca 150 g)

4 salladsblad*

10 cm gurka*

½ liten röd lök*

50 g ost av Halloumityp

 

Dressing:

½ dl matyoghurt

1 msk chilisås

½ klyfta vitlök*

½ krm salt

1 krm sambal oelek

 

 

 

 

 

 

 

  1. Börja med att göra dressingen. Lägg i en liten skål: ½ dl matyoghurt, 1 msk chilisås, ½ krm salt och 1 krm sambal oelek.
     
  2. Lägg ½ vitlöksklyfta i en vitlökspress och pressa vitlöken ner i skålen med dressingen. Blanda.
     
  3. Skölj 4 salladsblad och torka dem med hushållspapper.
     
  4. Skölj 10 cm gurka och skär den i tunna skivor.
     
  5. Skala ½ liten röd lök. Finhacka löken. 
     
  6. Skär 50 g ost av halloumityp i små tärningar.
     
  7. Stek cirka 10 st falafel enligt instruktionerna på förpackningen. Ibland kan de värmas i mikrovågsugn.
     
  8. Lägg 2 tortillabröd bredvid varandra på en skärbräda. Libabröd, tunnbröd eller pitabröd kan också användas.
     
  9. Lägg 2 salladsblad på ena halvan av varje bröd.
     
  10. Lägg gurkaskivor, hackad lök och osttärningar ovanpå salladen.
     
  11. Lägg 5 falafel på varje brödhalva. 
     
  12. Ringla dressingen över brödhalvorna.
     
  13. Vi över bröden från botten och sidorna så det håller ihop som en rulle. Lägg gärna en servett runt brödet.