Japansk grönsaksomelett - Okonomiyaki
|
Till detta recept behöver du odla
|
|
Japansk grönsaksomelett - Okonomiyaki Japansk grönsaksomelett med vitkål, morot, purjolök och ingefära. |
2 portion |
|
5 msk vetemjöl 1 msk flytande matfett till stekning
Dressing: 1 msk majonnäs
Till servering: 1 dl färska spenatblad (valfritt)
|
1. Gör först dressingen. 2. Blanda i en bunke: 5 msk vetemjöl, 2 ägg och 1 tsk japansk soja. Vispa tills smeten inte har några klimpar av mjöl. Tillsätt ev 1-2 msk vatten. 3. Skala 1 liten morot. 4. Ställ ett rivjärn på en flat tallrik. 5. Riv moroten på den grova rivsidan. Lägg den rivna moroten i bunken. 6. Riv cirka 75 g vitkål på den grova rivsidan. Lägg den rivna vitkålen i bunken. 7. Ta bort skalet på ingefäran med en liten sked. Riv ingefäram på den fina rivsidan. Det ska bli ungefär 1 tsk riven ingefära. Lägg den rivna ingefäran i bunken. 8. Skär 5 cm purjolök mitt itu. Skölj den. 9. Lägg purjolöken på en skärbräda och skär den i små, fina bitar. Lägg purjolöksbitarna i äggsmeten. 10. Blanda alla ingredienserna i bunken. 11. Värm en stekpanna med ½ msk flytande matfett till lite mer än medelvärme. 12. Häll hälften av smeten i pannan och bred ut den jämnt i stekpannan. Sänk eventuellt värmen. 13. Stek tills ena sidan har fått fin ljusbrun färg och omeletten har stelnat. 14. Lägg en tallrik ovanpå stekpannan och vänd stekpannan upp och ner så omeletten hamnar på tallriken. Låt omeletten glida ner i stekpannan igen. Stek på andra sidan. 15. Lägg omeletten på en tallrik. Ringla dressingen ovanpå omeletten. Strö över ½ dl spenatblad om du vill. 16. Stek nästa okonomiyaki på samma sätt.
|