Ladda ner foldern om GoGlad

Japansk grönsaksomelett - Okonomiyaki

              

Till detta recept behöver du odla

 

 

Japansk grönsaksomelett - Okonomiyaki

Japansk grönsaksomelett med vitkål, morot, purjolök och ingefära.

1 portion

 

5 msk vetemjöl

½ dl vatten

½ msk japansk soja (ljus soja)

2 ägg

1 liten bit vitkål (ca 75 g)*

1 liten morot*

5 cm purjolök*
 
1 tsk riven färsk ingefära*

½ flytande matfett till stekning

 

Dressing:

1 msk majonnäs

1 tsk japansk soja

½ krm sambal oelek

 

Till servering:

1 dl färska spenatblad (valfritt)

 

 

 

1. Gör först dressingen.
Lägg i ett litet glas: 1 msk majonnäs, 1 tsk japansk soja och eventuellt ½ krm sambal oelek. Blanda ihop. Ställ åt sidan.
 

2. Blanda i en bunke: 5 msk vetemjöl, ½ dl vatten och ½ msk japansk soja. Vispa tills smeten inte har några klimpar av mjöl.
 

3. Knäck ner 2 ägg i bunken. Vispa ihop.
 

4. Skala 1 liten morot.
 

5. Ställ ett rivjärn på en flat tallrik.
 

6. Riv moroten på den grova rivsidan. Lägg den rivna moroten i bunken.
 

7.Riv cirka 75 g vitkål på den grova rivsidan. Lägg den rivna vitkålen i bunken.
 

8. Ta bort skalet på ingefäran med en liten sked. Riv ingefäram på den fina rivsidan. Det ska bli ungefär 1 tsk riven ingefära. Lägg den rivna ingefäran i bunken.
 

9. Skär 5 cm purjolök mitt itu. Skölj den.
 

10. Lägg purjolöken på en skärbräda och skär den i små, fina bitar. Lägg purjolöksbitarna i äggsmeten.
 

11. Blanda alla ingredienserna i bunken.
 

12.Värm en stekpanna med ½ msk flytande matfett till lite mer än medelvärme.
 

13. Häll i smeten och bred ut den jämnt i stekpannan. Sänk eventuellt värmen.
 

14. Stek tills ena sidan har fått fin ljusbrun färg och omeletten har stelnat.
 

15. Lägg en tallrik ovanpå stekpannan och vänd stekpannan upp och ner så omeletten hamnar på tallriken. Låt omeletten glida ner i stekpannan igen. Stek på andra sidan.
 

16. Lägg omeletten på en tallrik. Ringla dressingen ovanpå omeletten. Strö gärna över 1 dl spenatblad.