Svampfylld squash
Receptet finns också i appen MatGlad. |
Till detta recept behöver du odla |
|
Svampfylld squash En gratinerad squashhalva fylld med champinjoner, tomat och purjolök. God att äta med sallad eller bröd. |
2 portioner |
|
Ingredienser: 1 squash* 2 tsk flytande matfett 15 cm purjolök* 10 champinjoner* 2 tomater* 1 vitlöksklyfta* ½ dl lätt crème fraiche ½ tsk oregano, torkad 1 krm salt ½ krm svartpeppar, mald ½ dl ost, riven Till servering: 8 minitomater
|
1.Sätt ugnen på 225 grader. 2.Skölj 1 squash och dela den mitt itu på längden. Ta ur squashköttet = inkråmet (det som finns innanför skalet i squashen) med en sked. Skär inkråmet i småbitar och lägg på en tallrik. 3.Smörj en ugnsform med 1 tsk flytande matfett. Lägg de urtagna squashhalvorna i formen med skalet nedåt. Ställ ugnsformen i mitten av ugnen i 5 minuter. 4.Dela 15 cm purjolök mitt itu på längden, skölj noga. Skär purjolöken i strimlor och lägg på en tallrik. 5.Skölj 10 champinjoner och skiva dem. Lägg champinjonskivorna på tallriken med den strimlade purjolöken. 6.Skölj 2 tomater och skär dem i små bitar. 7.Häll 1 tsk flytande matfett i en stekpanna. Sätt spisplattan på medelvärme och låt matfettet bli ljusbrunt. 8.Lägg den skivade purjolöken och champinjonskivorna i stekpannan. Fräs under omröring. 9.Lägg det hackade squashköttet och de hackade tomaterna i stekpannan. 10.Skala 1 vitlöksklyfta och pressa i stekpannan. Låt allt fräsa. 11.Häll i ½ dl lätt crème fraiche, ½ tsk oregano, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar. 12.Häll grönsaksröran i squashhalvorna, lika mycket i varje halva. Strö över ½ dl riven ost. 13.Ställ formen i övre delen av ugnen i 15 minuter. 14.De fyllda squashhalvorna är klara när de fått fin ljusbrun färg. Har de inte fått färg, låt dem stå kvar i ugnen 5 minuter till. 15.Skölj 8 minitomater. Lägg tomaterna i en skål. 16.Servera de fyllda squashhalvorna tillsammans med minitomater. |