GoGlad recept

Japansk grönsaksomelett - Okonomiyaki

Gröna plättar

Fyllda minitomater

Gazpacho - kall grönsakssoppa

Svampfylld squash

Pasta med svamp och spenat

Potatis- och purjolökssoppa

Morotssoppa

Broccolisoppa

Grönsallad

Tomatsallad med basilika

 

Broccolisoppa

Receptet finns också i appen MatGlad och MatGad-helt-enkelt

Till detta recept behöver du odla

Broccolisoppa

En krämig soppa med broccoli och purjolök. Den innehåller också pasta som gör den mer mättande. 

2 portioner

 

Ingredienser:

125 gram broccoli *

½ purjolök*

1 tsk flytande matfett

5 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

2 msk makaroner (okokta)

½ dl matlagningsgrädde

(ev 1 krm salt, ½ krm svartpeppar, mald)

  1. Skölj 125 g broccolin och dela den i bitar.
     
  2. Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj noga en ½ purjolök och skär i strimlor.
     
  3. Häll 1 tsk flytande matfett i en gryta. Sätt spisplattan på medelvärme och låt matfettet bli ljusbrunt. Lägg i den strimlade purjolöken.
     
  4. Fräs purjolöken i matfettet på låg värme i en gryta i några minuter.
     
  5. Häll 5 dl vatten i grytan. Lägg i 1 grönsaksbuljongtärning. Koka upp soppan på högsta värme.
     
  6. Lägg 2 msk makaroner i soppan. Sänk till medelvärme och lägg på lock. Låt soppan sjuda i ca 5 minuter.
     
  7. Lägg broccolin i soppan. Koka upp soppan på högsta värme. Sänk till medelvärme. Låt soppan sjuda i 3 minuter.
     
  8. Häll i ½ dl matlagningsgrädde i soppan.
  9. Smaka av med ev 1 krm salt och ½ krm svartpeppar. Servera soppan med ett gott bröd.